Ervaring Dhr. Windhouwer

Johan Windhouwer heeft na een verbrijzelde knie een Conformis knie gekregen en kan weer uren lopen. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Wanneer kwam het moment dat u besloot om voor een knieprothese te kiezen?

“Ik heb jaren geleden een auto-ongeluk gehad waarbij mijn knie was verbrijzeld. Ik belandde drie maanden in het ziekenhuis waar mijn been in tractie hing. Ik was nooit meer pijnvrij en lopen was niet meer 100%. Gezien mijn leeftijd werd een verdere operatie uitgesteld. Het laatste jaar ging het lopen echter met veel pijn gepaard. Ik kwam bij dr. Pijnenburg terecht in het Acibadem ziekenhuis. Hij liet direct een foto maken en zag dat er totaal geen kraakbeen in mijn kniegewricht te zien was. Dr. Pijnenburg vond dat er maar één oplossing was; een knieprothese.”

Hoe kwam u tot de keuze voor de Conformis knie?

“Dr. Pijnenburg heeft mij uitgebreid voorgelicht over de meest gebruikte manier om een knieprothese te plaatsen. Omdat ik wat kennissen heb die niet 100% tevreden zijn over hun eigen prothese, vroeg ik of er een andere, betere prothese bestaat. Volgens dr. Pijnenburg gebruiken de Nederlandse ziekenhuizen standaard knieprotheses die een patiënttevredenheidsfactor van 65-70% hebben. En hij vertelde dat het in het Acibadem mogelijk is een, in zijn ogen, betere knieprothese te laten plaatsen die een tevredenheidsfactor 96% heeft; dit is de Conformis prothese, die al langere tijd in Amerika wordt gebruikt. Het enige nadeel is dat deze prothese op dit moment nog niet wordt vergoed door een zorgverzekering in Nederland. Maar door het grote verschil in patiënttevredenheid heb ik toch voor de Conformis knieprothese gekozen.”

Wat is uw ervaring met de kliniek?

“Mijn zoon kwam met een gebroken sleutelbeen in het Acibadem ziekenhuis terecht. Hij was zeer tevreden over de deskundig- en klantvriendelijkheid daar. Mijn zoon heeft daarna over mij met dr. Pijnenburg gebeld. Dr. Pijnenburg adviseerde hem om met mij langs te komen voor een eerste afspraak. En ik moet zeggen het Acibadem stelde mij zeker niet teleur. Alles ging in een rap tempo. Er is een scan gemaakt van mijn hele been. Deze is naar Amerika wordt gemaild, en daar is in het laboratorium met robots mijn Conformis knieprothese gemaakt; 100% passend, qua model en grootte op mijn knie.”

Hoe verliep de operatie?

“De opname zelf was heel relaxed. Hele vriendelijke verpleging die mij alle aandacht heeft gegeven. De operatie is een dagopname. Ik werd ’s ochtends geopereerd en kon ’s avonds al weer naar huis, omdat er geen complicaties waren. Na de operatie, dezelfde dag nog, zijn er foto’s gemaakt van de geplaatste prothese. Dr. Pijnenburg liet mij zien hoe alles tot de millimeter paste.”

Hoe gaat het nu met u?

“De eerste dagen heb ik thuis wel last gehad van spierpijn rond het gewricht, omdat mijn been nu weer in de originele stand terug ging staan. Ik heb natuurlijk jarenlang mijn been verkeerd gebruikt. Om de pijn zoveel mogelijk te vermijden, zocht ik een houding met de minste weerstand. Na de operatie speelden mijn spieren dus wat op, maar de knie zelf heb ik niet meer gevoeld. Wat ben ik nu blij dat ik voor de Conformisknie heb gekozen. Ik kan er weer alles mee. Zelfs op mijn knieën kruipen, wat bij heel veel andere prothese een probleem is. Ik ben dolgelukkig en kan weer uren lopen zonder pijnproblemen. Het is dus echt een aanrader met een hele grote A!”

“Ik ben dolgelukkig en kan weer uren lopen zonder pijnproblemen. Het is dus echt een aanrader met een hele grote A!”
  • 100% uw anatomische pasvorm

  • 95% patiënttevredenheid

  • Tot 50% minder botverlies

  • Altijd een stabiele knie
  • Voelt natuurlijk als normale knie
  • Sneller herstel na operatie
Interesse of meer info? Klik hier!