Knieprothese 

Kiest u voor een Conformisknie dan kiest u voor een 100% op maat gemaakte knie, uw eigen knie. Ook het instrumentarium waarmee de chirurg de knie plaatst is 100% op uw maat gemaakt.

Wat is het verschil met een standaard knieprothese?

Het vervangen van een kniegewricht is een standaard procedure die in België veel plaatsvindt. Een chirurg heeft de keuze tussen 6 tot 10 beschikbare maten van een standaard knieprothese. Omdat elke knie anders is, komt het regelmatig voor dat de standaard knieprothese te groot of te klein is. De chirurg moet aanpassingen doen qua pasvorm, rotatie en uitlijning. Dit kan pijn of ongemak geven na de operatie. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 5 patiënten niet tevreden is over het functioneren van de knie.

Wat maakt de Conformis knie dan anders?

De Conformis knie is geen standaard prothese, maar een exacte kopie van uw eigen knie. Hij past dus altijd. De chirurg hoeft geen aanpassingen te doen en u herstelt sneller na de operatie. 95 van de 100 patiënten zijn uitermate tevreden over de knie. Hun nieuwe knie voelt als een normale knie en ze kunnen weer volop bewegen. Lees hun verhalen in patiëntenervaringen.

Hoe wordt de Conformisknie gemaakt ?

Wij gebruiken de allernieuwste technieken om de Conformisknie te maken. Allereerst brengen wij uw knie heel nauwkeurig in beeld met individuele CT-scangegevens en geavanceerde 3D-beeldvormingstechnologie. Die gegevens gebruiken we om een 3D-geprinte mal te maken waarin de metalen delen van uw knieprothese worden gegoten. Het resultaat is een 100% kopie van uw eigen knie.

Sneller herstel door minder botverlies

De Conformisknie is bovendien dunner dan de standaard protheses, zonder aan sterkte te verliezen. Dat betekent dat de chirurg minder bot en gezond weefsel hoeft te verwijderen om de prothese goed te laten aansluiten op uw eigen bot. Voor een goed herstel is het belangrijk zoveel mogelijk bot van uw eigen knie te behouden.

Daarnaast gebruikt de chirurg instrumenten om de prothese te plaatsen. Ook deze instrumenten zijn 100% op uw maat gemaakt, op basis van de gegevens van uw CT-scan. De chirurg kan met deze instrumenten precies zoveel bot weghalen als nodig om de prothese goed aan te laten sluiten. De prothese past daardoor beter en de operatie verloopt sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger. Ook dit geeft minder botverlies en is dus minder belastend voor u. U herstelt sneller. Geen enkel andere knieprothese biedt u deze eigenschappen.

Uw voordelen

  • 100% uw anatomische pasvorm

  • 95% patiënttevredenheid

  • Tot 50% minder botverlies

  • Altijd een stabiele knie
  • Voelt natuurlijk als normale knie
  • Sneller herstel na operatie
Interesse of meer info? Klik hier!