Procedure 

Bij een besluit voor een knieprothese gaat u niet over één nacht ijs. In deze oriëntatiefase staan we te allen tijde voor u klaar om uw vragen en onzekerheden te beantwoorden. Dat kan fysiek maar ook via videobellen of een online sessie.

Hieronder vindt u kort en bondig alle stappen:

1. Informatie

U bent op zoek naar alle mogelijkheden voor een knieprothese. Wellicht heeft u vragen over de Conformis knieprothese. U kunt dan rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij informeren u graag zo persoonlijk mogelijk. U krijgt alle informatie en wij beantwoorden uw vragen, zodat u vervolgens de juiste beslissing kunt nemen.

2. Afspraak

Voor de beoordeling van uw knieklachten kunt u een afspraak maken in het AZ Monica Campus in Antwerpen. U heeft hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig.

3. Onderzoek

Na een uitgebreid onderzoek stelt de orthopedisch chirurg een diagnose en een behandelplan voor u op. U hoort of u inderdaad in aanmerking komt voor een knieprothese.

4. Goedkeuring

Als u in aanmerking komt voor de unieke gepersonaliseerde Conformis knieprothese en technologie en u wilt er gebruik van maken, geeft u langs 4 eenvoudige stappen uw goedkeuring om het proces van uw ingreep in gang te zetten. Klik hier om de noodzakelijke documenten te openen.

5. Scan

Er wordt er een CT-scan gemaakt van uw knie. Deze wordt opgestuurd naar het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Daar wordt uw 100% op maat gemaakte knie ontwikkeld samen met het speciale instrumentarium, eveneens op uw maat gemaakt. Uw prothese en het bijbehorende instrumentarium worden naar België verzonden. De kliniek plant met u de operatiedag in en begeleidt u bij de nazorg.