Welke klachten ervaart u?

Dankzij uw knie kunt u lopen, fietsen, opstaan, gaan zitten, springen. Kortom, u kunt bewegen. Soms ontstaan er echter klachten en werkt de knie niet meer soepel. Activiteiten die eerst vanzelfsprekend waren, kosten dan meer moeite of gaan gepaard met hevige pijn. De klachten kunnen u in uw dagelijkse leven aanzienlijk belemmeren. Het kan zijn dat de klachten geleidelijk ontstaan door ouderdomsslijtage (artrose) of opeens optreden door een ongeluk of sportletsel. Bespreek uw klachten met uw huisarts of specialist.

Pijn in de knie

U kunt verschillende soorten kniepijn ervaren; van een plotselinge stekende pijn tot een voortdurende, zeurende pijn. Pijn kan verschillende oorzaken hebben.

Een ontsteking in uw knie kan erg vervelend zijn. Kleine stukjes kraakbeen kunnen losraken van het gewrichtsoppervlak en in het gewrichtskapsel terecht komen. Ze zorgen daar voor een lokale irritatie of ontsteking; uw knie voelt stijf aan en is pijnlijk.

Ook slijtage in uw knie kan pijnlijk zijn. Bij slijtage (artrose) is het kraakbeen geheel of gedeeltelijk verdwenen. De twee botuiteinden van het kniegewricht worden ruw en schuren over elkaar. Dit zorgt voor een zeurende of chronische pijn, of juist een stekende pijn. Het kan zijn dat u vooral ’s ochtends na het opstaan pijn voelt of als u een tijd stil heeft gezeten. Uw knie voelt stijf en pijnlijk aan en ebt weg als u even ‘op gang bent’. Het kan ook zijn dat u alleen pijn heeft bij bepaalde activiteiten, zoals sporten of traplopen. Bij belasting van uw knie voelt u dan een steek in uw knie.

Doorzakken van de knie

Wellicht heeft u te maken met een ‘doorzakkende’ knie. Door een ongeluk of sportblessure kan een gescheurde knieband voor instabiliteit zorgen van de knie. Ook slijtage kan u het gevoel geven dat uw knie hapert of zelfs doorzakt. Deze instabiliteit is meestal geen echte instabiliteit, zoals bij een gescheurde knieband het geval is, maar een reactie van uw bovenbeenspieren op een pijnscheut in uw knie. De spieren reageren op de pijn met een totale ontspanning, waardoor uw knie voor uw gevoel doorzakt.

Dikke knie of vocht in de knie

Heeft u last van een verdikte knie? Dan heeft u teveel vocht in uw knie. In elk gewricht zit een kleine hoeveelheid vocht. Deze gewrichtsvloeistof of gewrichtssmeer bevindt zich in het gewrichtskapsel en is als het ware het smeermiddel voor het kraakbeen. Bij een knieblessure, een val, verdraaiing, stoten of overbelasting, maakt uw lichaam extra vloeistof aan om de knie te beschermen.

Onze voordelen

  • 100% uw anatomische pasvorm

  • 95% patiënttevredenheid

  • Tot 50% minder botverlies

  • Altijd een stabiele knie
  • Voelt natuurlijk als normale knie
  • Sneller herstel na operatie
Interesse of meer info? Klik hier!